STRATEGI STALDEN

Ved at anvende nedenstående strategi er du godt på vej til at reducere flueplagen i stalden

Det er vigtigt at der muges ud dagligt og helst morgen, inden fluerne bliver for aktive i varmen og påbegynder at lægge æg.
Dernæst er det en god ide at fjerne hestepærer fra boksen når der fodres om aftenen, eller når der gives hø til natten. Endnu bedre i løbet af dagen.

Det er en god ide at have en spand eller trillebør stående klar i stalden, til løbende at opsamle hestepærer. Sørg for at trillebøren altid er dækket af med et klæde eller lignede så fluerne ikke kan komme til.

Fluelarver kravler altid ud mod bokskanten. Strøg en tyndt lag kalk hele vejen rundt i bokskanten. Fluelarverne vil dø i kalken. Kalken er et giftfri naturprodukt, som ikke er skadelig for hestene og tillige meget billig. Det skal være pulverkalk og ikke granulat.

Man vil aldrig kunne undgå fluer helt. Nogle fluer vil der være i miljøet, men når vi nu ved, at en flue på 10 dage kan udvikle sig til op mod 500 nye fluer, så giver det god mening at indfange flest mulige fluer, selv om der ikke er ret mange i miljøet.

Fluerne er ret nemme at fange med vores FlyCatch. Placer FlyCatch hvor du kan se, at fluerne sværmer. Det gør de ofte hvor der er læ og vindstille samtidig med varme fra solens stråler. Man vil ofte om morgen se dem meget aktive ved dagens første solstråler. Placer FlyCatch på væggen, staldgulvet eller hvor du fornemmer den vil være mest effektiv.

Kan også placeres i hesteboksen tæt på gødning hvor det ses fluerne er aktive. Dog skal der ikke være hest i boksen. FlyCatch kan også placeres på møddingen og gøre sit arbejde der. Vær opmærksom på, at FlyCatch kun tåler begrænset fugt og vand.

FlyCatch

Køb FlyCatch pakke med 5 foldbare enheder med indfangningslim på to sider

  • Anvend FlyCatch til at indfange fluer i stalden og andre steder. F.eks terassen hvor de er generende
  • Placer FlyCatch hvor du kan se fluerne er aktive og sværmer
  • Placer ikke FlyCatch hvor hestene kan nå den, da de ret hurtigt vil vælte den
  • Gentag processen jævnligt når fluepresset bliver for stort
  • Engager andre hesteejere i bekæmpelsen af fluer
  • Køb eventuelt produkter sammen med andre og spare 15 % eller 30 %
Luk menu
Select your currency
EUREuro
da_DK
en_GB de_DE es_ES fr_FR da_DK
×
×

Kurv